U sredu, 19. juna 2019. godine potpisan je Ugovor o saradnji između Narodne biblioteke Srbije i Zadužbine Milana Mladenovića. U znak poštovanja i sećanja na istaknutog jugoslovenskog muzičara,

Zadužbina je Narodnoj biblioteci Srbije poverila na staranje vrednu građu  koju čine lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali i druge vrste građe iz zaostavštine umetnika. Ugovor su potpisali upravnik Narodne biblioteke Srbije, Laslo Blašković, i upraviteljka Zadužbine Milana Mladenovića, Aleksandra Ćebić. 

U planu je priprema stalne izložbene postavke posvećene Milanu Mladenoviću, formiranje digitalne zbirke, kao i saradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promovisanja ideja koje su obeležile Milanov rad. Ova saradnja predstavlja svojevrsnu novinu u oblasti prepoznavanja uloge institucija u promovisanju i priznavanju ostvarenja koja izlaze iz okvira razumevanja umetničkog stvaralaštva koje tradicionalno pronalazi svoje mesto u nacionalnim ustanovama kulture.

 

galerija