Dodeljena je prva Nagrada Milan Mladenović za muzičko delo od izuzetnog značaja

U subotu, 21. septembra, u Narodnoj biblioteci Srbije, dodeljena je prva Nagrada Milan Mladenović za muzičko delo od izuzetnog značaja. Žiri u sastavu: Zoran Kostić - Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić, preslušao je 126 prijavljenih kompozicija. U uži izbor je izabrano 12 pesama a za najbolju je proglašena pesma D.E.P.R.A. Beogradskog sastava Artan Lili.

 


Predstavljanje Zadužbine Milana Mladenovića, u radio emisiji "Talasanje"

Predstavljanje Zaduzbine Milana Mladenovica u radio emisijama.

Radio emisija "Talasanje" autorke Dubravke Markovic, Radio Beograd 1, 12.04. 2019.

 


Potpisan je Ugovor o saradnji između Narodne biblioteke Srbije
i Zadužbine Milana Mladenovića

U sredu, 19. juna 2019. godine potpisan je Ugovor o saradnji između Narodne biblioteke Srbije i Zadužbine Milana Mladenovića. U znak poštovanja i sećanja na istaknutog jugoslovenskog muzičara, Zadužbina je Narodnoj biblioteci Srbije poverila na staranje vrednu građu  koju čine lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali i druge vrste građe iz zaostavštine umetnika.

 


Godišnja nagrada Milan Mladenović

Na konferenciji za medije povodom početka rada "Zadužbine Milana Mladenovića", koja je održana 12.04. u Beogradu, najavljeno je da će Zadužbina dodeljivati regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika, kompozitora i vođe kultnog benda Ekatarina Velika.