Još 10 dana prijava za Nagradu Milan Mladenović

Do ponoći 30. juna otvoren je konkurs Nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar” Zadužbina Milana Mladenovića je i ove godine raspisala konkurs za najbolju pesmu regiona. 

,,Verujem da je ovo fenomenalna prilika da vaše pesme i muzika budu primećene i da ih šira publika čuje. Takođe, velika je čast učestvovati na jednom takvom događaju posvećenom legendi rokenrol scene”, poručio je Pavle Savić, bubnjar grupe d r a m, koja je Nagradu Milan Mladenović dobila 2020. godine zahvaljujući pesmi ,,Daj mi sve”. 

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika nagrade će biti izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom. 

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a samo jedan od finalista poneće laskavo priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021. 

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:
– Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2020. i 30.06.2021. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Podsećamo da je Nagrada Milan Mladenović ustanovljena 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Podeli:

Još objava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i