OTVOREN JE KONKURS ZA DODELU NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2024

Beograd, 01.05.2024 – Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar” konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2024. 

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
– Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autor ili grupa autora koji su, pod imenom pod kojim se prijavljuju na konkurs, prvu pesmu objavili nakon 01.01.2017. godine.
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.06.2023. i 31.05.2024. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine: milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 31.05.2024. u ponoć.


Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2024 odlučuje regionalni žiri u sastavu Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra. Zadužbina Milana Mladenovića je uspostavila dugoročnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2024 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2025. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovatiovnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade obezbeđen je poseban poklon – “Firche Drums” doboš. Najinteresantnijeg vokalnog izvođača / izvođačicu među finalistima mikrofonom će nagraditi Rock Radio i Mitros Music. Ove godine prvi put će biti dodeljena i nagrada za najbolji tekst, koju čine uramljen Milanov rukopis i vrednosni vaučer Bulevar Booksa.

Pored prijavnog formulara na našem sajtu je dostupna i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Foto: Zoran Trbović / Dizajn: Nikola Puzigaća

Podeli:

Još objava

ODABRANE SU 42 PESME ZA POLUFINALE NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2024

Poznati su polufinalisti konkursa za Nagradu Milan Mladenović 2024. Žiri koji čine Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija) odabrao je za polufinale 42 od 318 pesama prijavljenih

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i