MILAN MLADENOVIĆ POSTHUMNO POSTAO POČASNI GRAĐANIN SARAJEVA

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na sednici održanoj 22. februara 2023. usvojilo je odluku kojom je Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva.

Odluka je na sednici donesena jednoglasno, čime je frontmen EKVa, 29 godina nakon smrti, prvi put dobio priznanje u gradu u kojem je proveo deo svog detinjstva.

Sarajevo – Ekatarina Velika (RTB, 1986)

,,Milan Mladenović je arhetipska pojava na rock sceni bivše Jugoslavije. Njegovo djelovanje u velikoj je mjeri obilježeno i borbom protiv narastajućeg primitivizma krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Borio se za mladost koja je zenit doživjela pred početak mračnih ratnih godina”, stoji u prijedlogu koji je Gradskom vijeću Grada Sarajeva uputio Toni Vukadin.

Milan Mladenović (1958-1994) bio je jugoslovenski gitarista, pevač, tekstopisac i kompozitor, koji je svojim radom sa bendovima Limunovo drvo, Šarlo akrobata, Katarina II, Ekatarina Velika i Angel’s Breath, ostavio trag čiji se plemeniti odjeci protežu do današnjih dana. Rođen u Zagrebu, detinjstvo je proveo u Sarajevu i Beogradu, za koji je vezano njegovo umetničko sazrevanje i delovanje.

Podeli:

Još objava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i