OBJAVLJEN JE ALBUM ,,EKV UNPLUGGED SKOPJE 1992″

Najavljen lyric videospotom za pesmu ,,Ti si sav moj bol”, u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića upravo je objavljen album “EKV Unplugged Skopje 1992”

Jedini akustični koncert u karijeri EKVa koji je odsvirao kompletan bend, održan je krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promovisan album ,,Dum Dum”. Koncert je uživo prenošen na radiju i traje samo 47 minuta. Bend je svirao u sastavu Milan Mladenović, Margita Stefanović, Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević.

Omot albuma dizajnirao je Relja Bikić

Album “EKV Unplugged Skopje 1992” izašao je pod Universal Music etiketom, a snimke je remasterizovao Ćima:

,,Ono što je za mene najvažnije za taj koncert, koji je bio jedan i jedini takav, jeste opšti utisak da je stvarno i više nego dobar. Nismo imali precizan koncept – stigli smo na radio i dobili zadatak da sviramo unplugged. Ako izuzmemo emocije i stvarno analiziramo samu svirku i zvuk instrumenata… Toliko zdravo zvuči Milanova akustična gotara! Bubanj zvuči kao da je sniman u Abbey Roadu!”

A kako Marku Milivojeviću zvuči snimak sa ovog jedinstvenog koncerta 30 godina kasnije:
,,Poletno, razbarušeno, šareno…. Naježim se!”

,,Ti si sav moj bol” – EKV Unplugged Skopje 1992

Album je trenutno dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a za nekoliko meseci biće objavljen i na ploči.

Spisak pesama:
1. Kao da je bilo nekad 
2. Siguran 
3. Dolce vita 
4. Ti si sav moj bol 
5. Karavan 
6. Oči boje meda 
7. Idemo 
8. Glad 
9. Zabranjujem 
10. Ljudi iz gradova

Podeli:

Još objava