Poznati finalisti Nagrade Milan Mladenović 2021

Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 197 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 14 finalista.

Žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) izglasao je 14 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021. 

Pesme koje su ušle u finale su:
BOI – Dina Jashari (Makedonija)
COBRA – Yonic (Crna Gora)
GRADE MOJ – Aleksandar Ljiljak (Hrvatska)
IZNAD RIJEKE – Magdalena Mandura (Hrvatska)
JEDNOG DANA – Sopot (Bosna i Hercegovina)
KAIN – Organizam (Srbija)
MISISIPI – Koikoi (Srbija)
NE VREME – Funk Shui feat. Vera Ljubojna (Makedonija)
NOVČANICE – Vizelj (Srbija)
OBRNUTI RED STVARI – Kralj Čačka & Nina Bajsić (Srbija / Hrvatska)
SAMODISCIPLINA – Keni nije mrtav (Srbija)
SKLOP – litl itali (Hrvatska)
TU – Ana & The Changes (Srbija)
URONI U SAN – Žen (Hrvatska)

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2021 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom. 

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A”, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve”. 

Podeli:

Još objava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i