Uslovi konkursa za Nagradu Milan Mladenović 2023

USLOVI KONKURSA ZA NAGRADU MILAN MLADENOVIĆ 2023

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije. Dobitnik se proglašava svake godine na dan Milanovog rođenja, 21. septembra.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa pesmom sa tekstom, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika. Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.

Pesme koje konkurišu za nagradu treba da budu objavljene između 01.06.2022. godine i 31.05.2023. godine. Objavljenim pesmama će se smatrati one koje su od strane autora ilidrugog lica sa njegovom dozvolom trajno učinjene dostupnim javnosti putem nosača zvuka ili putem platformi digitalne distribucije.

Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com, između 01.05. i 31.05.2023. Konkurs se zaključuje 31.05. u ponoć.

Novčani iznos nagrade je 3000 EUR.

Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovatiovnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bunbjarku među finalistima Nagrade obezbeđen je poseban poklon – “Firche Drums” doboš. Darodavcima se pridružio i beogradski Rock Radio koji će najinteresantnijem vokalu među finalistima, a u saradnji sa kompanijom Mitros Music, pokloniti mikrofon.

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina objavi prijavljenu pesmu na promotivnoj kompilaciji finalista Nagrade Milan Mladenović 2023, u slučaju da prijavljena  pesma uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih pesama sa vrednostima koje podrazumeva Milanova nagrada, ona se neće dodelit