NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ 2023 BIĆE DODELJENA U MAKARSKOJ U OKVIRU FESTIVALA ,,MODRO I ZELENO”

Beograd, 11.09.2023 – Dodela Nagrade Milan Mladenović u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića ovog septembra se seli u Makarsku, gde će prigodno biti obeležen i rođendan frontmena EKVa.


Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je Makarska bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za ,,Modro i zeleno”, čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog muzičkog festivala koji se organizuje 21. i 22. septembra!

Kada u predvečerje vetar sa Jadrana zapljusne obale Makarske, noseći sa njim slane note mora, oseti se
nešto više od običnog morskog bisa. To je melodija nasleđa, odjek Milana Mladenovića koji se stapa sa
prirodnim lepotama grada. Ovog septembra, mesto gde se spaja ,,modro i zeleno” postaje epicentar
sećanja na lik i delo jednog od najvećih muzičkih autora u regionu.

Nagrada Milan Mladenović, koja će se dodelitu upravo u Makarskoj predstavlja više od
pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji
se usude da kroče sopstvenim putem, odolevajući pritiscima konformizma. Kroz Nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umetnosti.

,,Modro i Zeleno” nije samo festival – to je putovanje kroz vremenski kontinuum muzike. Od kultnih rock himni Partibrejkersa do osvežavajućih melodija nove generacije umetnika poput Dine Jashari, Artan Lili, Hiljsona Mandele, Vojka V… festival postaje most između prošlih vremena i budućnosti. U podnožju impozantnog Biokova svaki stih i svaka melodija dobijaju novi život. Kamenite ulice Makarske, koje su nekada odjekivale Milanovim koracima, sada postaju svedoci novog muzičkog preporoda. I dok zalazak sunca boji Biokovo u crveno, melodije postaju himne koje slave život, ljubav i umetnost.

Nije samo muzika ono što čini ovu manifestaciju posebnom. To je i sam duh Makarske, taj ,,najveći mali grad na svetu”, sada postaje domaćin muzičkim prvacima. Grad koji je uvek živeo u ritmu mora, sada prigrljuje ritmove rocka, punka, popa i alternativne muzike, stvarajući sinergiju koja se retko viđa. Tokom ova dva dana, 21. i 22. septembra, dok muzika bude odzvanjala među kamenim kućama, osetiće se kako se prošlost i sadašnjost stapaju, kako granice između različitih generacija i žanrova postaju maglovite. Uz svaku izvedbu, sećanja na Milanovu nezaboravnu karijeru postaju sve prisutnija, podsećajući sve posetioce a moć muzike da premosti vremenske i geografske razlike.


Dok se septembarski dani u Makarskoj pretvaraju u muzičke noći, dok se svetla reflektora mešaju sa zvezdama na nebu, prisustvo Milana Mladenovića postaje snažnije nego ikada, njegovo nasleđe besmrtno, a Makarska potvrđuje svoje mesto na mapi poštovalaca kvalitetne muzike.


Četvrtak i petak, 21. i 22. septembar, Makarska, Park fra Jure Radića: Modro i zeleno, festival u organizaciji Turističke zajednice i Grada Makarske u saradnji sa Zadužbinom Milana Mladenovića.

Nije potrebna ulaznica. Svi koncerti su besplatni!

21.09.
PARTIBREJKERS
Artan Lili
Rezerve
Dina Jashari
Pardon

22.09.
VOJKO V
HILJSON MANDELA
Djeca!
Ki Klop


Svi programi počinju u 20 sati!

Vidimo se u Makarskoj.

Podeli:

Još objava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i