NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ 2023 BIĆE DODELJENA U MAKARSKOJ

Beograd, 11.08.2023 – Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

,,Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće”, kažu u Zadužbini Milana Mladenovića.

Milan Mladenović u Makarskoj sredinom ’70-tih; foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Peta Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena 21. septembra 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od izuzetne važnosti za Milanovo odrastanje. Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živeo je u Sarajevu i Beogradu, a leta je od rođenja, pa sve do ratnih ’90tih provodio u Makarskoj, rodnom mestu njegove majke Danice. 

Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023 u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije „Bunt“, Boris Lajner, muzičar, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji konkurs. U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocene finaliste i odaberu pet superfinalista, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade. 

Dizajn: Nikola Puzigaća

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023 su: 
1. Tibor – Bonvivani
2. Ljubičice – Dok čekamo pad
3. Astrid- – Kostarika
4. Lena – Mali milion
5. Oxajo – Put

(Pesme su predstavljene abecednim redom).

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine. 

Podeli:

Još objava

ODABRANE SU 42 PESME ZA POLUFINALE NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2024

Poznati su polufinalisti konkursa za Nagradu Milan Mladenović 2024. Žiri koji čine Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija) odabrao je za polufinale 42 od 318 pesama prijavljenih

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i