ŽIRI ODABRAO 12 FINALISTA NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2023

Jedna od 12 kompozicija pristiglih iz celog regiona biće novi laureat nagrade koju tradicionalno dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića.

Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 326 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 12 finalista, koji će biti objavljeni na promotivnoj CD kompilaciji.

Žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije „Bunt“, Boris Lajner, muzičar,, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, izglasao je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2023. Nagrada će tradicionalno biti biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan.

Pesme koje su ušle u finale su:

Konvoj – Balkan Dert

Tibor – Bonvivani

Alek Remekdelski – Cimali mu ribu

Buč Kesidi – Curimo po asfaltu

Mimi Mercedez – Dajivé Komì

Ljubičice – Dok čekamo pad

Astrid- – Kostarika

Lena – Mali milion

Oxajo – Put

The Splitters – Role filmova

Bagremov med – Šta se događa

Alen Šenkovski – Za sve kriv RnR

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.  Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine. 

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A”. Drugi laureat bila je grupa dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve”. Naredne, 2021. godine, Nagradu su dobili Ana & The Changes za pesmu ,,Tu”, a prošle, 2022. godine, laureatkinja je bila iz Severne Makedonije – Dina Jashari sa pesmom ,,Doma”.

Podeli:

Još objava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i