Premijera dokumentarnog filma “Plaža večnog vetra”

U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, 5. novembra 2020. širom regiona biće prikazan dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu”.

Film je urađen od privatnih VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića.

Dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu” dobio je naziv po pesmi sa albuma “Angel’s Breath”, što u prevodu znači “Plaža večnog vetra”, jer se i momenat nastanka ove pesme vidi u filmu.

Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umetničke scene,u četvrtak, 5. novembra, dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu” biće prikazan u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i online. 

Srbija:
RTS 3 – 21.55
Bosna i Hercegovina:
ATV Banja Luka – 17.20
TV Sarajevo – 17.40
Crna Gora:
Prva TV 20.10 i 23.30
Hrvatska:
CMC TV – 19.15
Jugoton – 19.15

a biće dostupan i na YouTube kanalu Zadužbine Milana Mladenovića, takođe 5. novembra u 20.00.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. u Zagrebu, a preminuo je upravo 5. novembra 1994. godine u Beogradu.

Podeli:

Još objava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – POVREDA AUTORSKIH PRAVA

Beograd, 19. april 2024 – Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i